Seks op het werk

Volgens een in de Verenigde Staten gehouden enquête heeft een op de twee werknemers seks gehad met een collega, meestal op de werkplek. Maar ook buiten sex met een collega komt voor. Of in de auto met carpoolen.

Hoewel algemeen wordt aangenomen dat een liefdesrelatie tussen collega's bijna altijd slecht afloopt, verklaarde de meerderheid van de respondenten toch goede herinneringen te hebben aan het erotische avontuur. Bovendien waren zij in de veronderstelling dat vrijen op het werk geen negatieve invloed had op de prestaties. Volgens het onderzoek werd ook de loopbaan in de meeste gevallen niet aangetast. Nog meer mensen hebben erotische fantasieën over de mensen met wie ze werken zonder meteen met hen in bed te belanden.

Als iemand echter droomt van seks tussen collega's op het werk, zou hij kunnen genieten van de aantrekkingskracht van een afspraakje met een bekende maar vreemde persoon. De plaats waar de liefde wordt bedreven kan ook ongebruikelijk zijn: in de kopieerkamer, op of onder het bureau, bijvoorbeeld.

Voor de interpretatie van de droom moet de dromer zich afvragen wat de partner in werkelijkheid voor hem betekent: gaat hij ook privé met hem om of kennen ze elkaar vooral op professioneel niveau?

Droom symbool 'Seksuele partner' - Algemene interpretatie

In droominterpretatie kan het droomsymbool 'seks met collega's' eenvoudig de behandeling van actuele gebeurtenissen aangeven. De werkelijkheid hoeft niet automatisch overeen te komen met de seksuele ervaringen uit de droom. De meeste mensen brengen veel tijd op het werk door, dus een erotische droom met een collega kan ook de vraag weerspiegelen hoe het gaat in het leven van de dromer en hoe goed hij of zij met collega's overweg kan


Evenzo kan het droombeeld van snelle seks met een collega uitdrukken dat de slaper zich daadwerkelijk aangetrokken voelt tot een bepaalde persoon op de werkplek. Het is mogelijk dat de dromer dol is op een van de andere werknemers, maar zich daar niet van bewust is. Bij droominterpretatie is het echter ook mogelijk dat de dromer onbewust signalen heeft opgevangen van een collega op het werk die wijzen op een erotische belangstelling.

In droominterpretatie kan het symbool 'seksuele partner' ook aangeven dat de dromer iets mist in zijn of haar partner. Het is raadzaam te verduidelijken welke eigenschappen of levenshoudingen de droomfiguur vertegenwoordigt. Misschien belichaamt de partner een gevoel van avontuur voor de dromer, of is hij of zij geliefd om zijn of haar spontaniteit.

Het droomsymbool 'sekscollega' duidt op het verlangen van de dromer naar levensvreugde en lichtheid, niet alleen in het seksuele leven. In droominterpretatie zijn dromen met een erotische inhoud ook een uitdrukking van het vermogen van de dromer om lief te hebben en een goede gelegenheid om met iemands seksualiteit en daarmee samenhangende relaties om te gaan.


Seksuele intimidatie op het werk, wanneer seksuele betrekkingen met een collega ongewenst zijn, symboliseert van oudsher een periode van spanning in het beroepsleven. Als het moeilijk is om de druk en spanning na het werk van je af te schudden, is het mogelijk om te dromen van gedwongen seksuele gemeenschap op de werkplek, met seksuele avances en intieme aanrakingen. Er is echter slechts zelden enig risico dat wat in de droom wordt beleefd, ook werkelijk zal gebeuren.

Als iemand door een collega wordt verkracht, wijst het droombeeld op de macht die deze persoon op het werk over de dromer heeft en hem of haar mishandelt. Van onaangename pesterijen tot het doorgeven van onwelkome taken, er zijn veel dingen die in deze categorie kunnen vallen en die voor de betrokkene zeer verontrustend kunnen zijn.

Aan de andere kant, als u in uw droom over seks met een collega veel genot ervaart en droomt van een orgasme, is het waarschijnlijk dat u spoedig in staat zult zijn de conflicten die in de wakkere wereld bestaan op te lossen.
Droomsymbool 'collega sekswerker' - psychologische interpretatie

Met het droomsymbool 'seksmedewerker' brengt het onderbewuste verborgen verlangens, impulsen en gevoelens aan het licht. In droominterpretatie belichamen collega's bepaalde kenmerken. De beslissende vraag is wat ze zijn en hoe de dromer zich daarbij voelt.